Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Το χαβά τους οι Φιλανδοί για τις εγγυήσεις

Δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της χώρας


http://img.protothema.gr/8398CA039C9B464C5BE2B335DB13D87C.jpg
Το χαβά τους συνεχίζουν οι Φιλανδοί αξιωματούχοι εμμένοντας στην απαίτηση τους για την εξασφάλιση εγγυήσεων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διεθνές δάνειο προς την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά δια στόματος της υπουργού Οικονομικών της χώρας Γιούτα Ουρπιλάινεν, η οποία δήλωσε σήμερα ότι θα εμμείνει, κατά τις συνομιλίες που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με τους ομολόγους της τής Γερμανίας και της Ολλανδίας, στη βούληση του Ελσίνκι να εξασφαλίσει μια εγγύηση από την Αθήνα για να μετάσχει στο διεθνές δάνειο προς την Ελλάδα.

"Η θέση μας είναι πάντα ότι η Φινλανδία θα δεχθεί να εγγυηθεί (ένα μέρος) του δανείου (στην Ελλάδα) μόνον υπό τον όρο να εξασφαλίσει σε αντάλλαγμα μια εγγύηση", δήλωσε η Ουρπιλάινεν έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για την φινλανδική πολιτική απέναντι στην ΕΕ.

Η Ουρπιλάινεν αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Ολλανδό Γιαν Κις ντε Γέγκερ.

Την παραμονή θα έχει συναντηθεί στο Ελσίνκι με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.


"Διαπραγματεύσεις γίνονται καθημερινά και είμαστε προσηλωμένοι στην εξεύρεση μιας λύσης που θα ικανοποιήσει όλες τις χώρες της ευρωζώνης", επανέλαβε επίσης σήμερα η Ουρπιλάινεν, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τις μορφές των ρυθμίσεων που μελετώνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: