Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση αντέδρασε σε ασφυκτικές πιέσεις, δήλωσε για την εμπλοκή με την τρόικα ο Κ.Σκανδαλίδης

«Τη χώρα δεν κυβερνά η τρόικα»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδης για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αργά το βράδυ της Πέμπτης. Στο πρώτο κυβερνητικό σχόλιο για την εμπλοκή που σημειώθηκε, ο Κ.Σκανδαλίδης απέδωσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στις μεγάλες πιέσεις και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν «αφήσαμε να φανεί ότι η τρόικα κυβερνά, αλλά η κυβέρνηση έπρεπε να πατήσει πόδι». Κατέληξε, δε, σημειώνοντας ότι δεν ανησυχεί για την 6η δόση του δανείου και πως «η κυβέρνηση θα κρατήσει σταθερά το τιμόνι».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε στο Mega το πρωί της Παρασκευής ότι «ο υπουργός Οικονομικών έκανε μια τεράστια προσπάθεια να ανταποκριθεί στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του Μεσοπρόθεσμου, αλλά αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν σε λίγες ημέρες».

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε: «Δικαιολογημένα η κυβέρνηση αντιδρά σε τόσο μεγάλες πιέσεις. Έλεος πια». Πρόσθεσε, δε, ότι το τοπίο αλλάζει από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «τη χώρα δεν κυβερνά η τρόικα». Παραδέχθηκε πως στο παρελθόν «υπήρξαν ολιγωρίες και αφήσαμε να φανεί ότι η τρόικα κυβερνά· η κυβέρνηση πρέπει να πατήσει πόδι».

Εμφανίστηκε, δε, καθησυχαστικός, λέγοντας: «Δεν ανησυχώ για την 6η δόση. Η διακοπή της διαπραγμάτευσης είναι στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση θα κρατήσει σταθερά το τιμόνι».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: