Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου-Ρέσλερ στο Μέγαρο Μαξίμου

Με το βλέμμα στις επενδύσεις

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ κατά την ομιλία του στο ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ (φωτό: Μ.Μυρίλλας)
Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ κατά την ομιλία του στο ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ (φωτό: Μ.Μυρίλλας)


Αθήνα
Τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ θα δεχθεί στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Στις 2 το μεσημέρι ο κ. Ρέσλερ και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ.Χρυσοχοΐδης θα υπογράψουν συμφωνία οικονομικής συνεργασίας.

Την Πέμπτη, μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ στην Αθήνα, ο κ. Ρέσλερ έστειλε μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας είναι να μείνουν «όλες οι χώρες του ευρώ εντός της Ευρωζώνης».

«Περνάμε δύσκολες εποχές, αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα. Τα πλουσιότερα μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν να βοηθήσουν τα φτωχότερα στη βάση της οικονομικής σύνεσης και σταθερότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Για το θέμα του χρέους, ανέφερε ότι η τρόικα έχει αναλάβει να ελέγξει την έκτασή του και εφόσον αποφασίσει (η τρόικα) ότι το χρέος είναι ελέγξιμο τότε «μπορούμε όλοι μαζί να αναλάβουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε με στόχο την πορεία προς την ανάπτυξη και την πορεία προς την ανταγωνιστικότητα».

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων και για να βρεθεί λύση σε αυτό το εμπόδιο, όπως είπε ο κ. Ρέσλερ, η γερμανική τράπεζα επενδύσεων είναι διατεθειμένη να διαθέσει πόρους ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί επενδυτές.

Τέλος, έδωσε τα εύσημα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Γερμανία, που στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για μια και μόνο μεταρρύθμιση που έγινε στο ασφαλιστικό σύστημα, το εύρος των διαδηλώσεων και των αντιδράσεων έριξε την κυβέρνηση. «Στην Ελλάδα επιχειρούνται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ταυτόχρονα σε 4- 5 τομείς» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: