Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αυτόφωρο για τα μπλόκα στα απορριμματοφόρα στο ΧΥΤΑ Φυλής διέταξε η εισαγγελέας

Ξεκινά προκαταρκτική έρευνα

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Εντολή να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία με συλλήψεις όσων παρεμποδίζουν την είσοδο απορριμματοφόρων οχημάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αποκομιδή των σκουπιδιών εξαιτίας των κινητοποιήσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ προκάλεσε την παρέμβαση της κ.Ράικου.

Με αφορμή σχετική επιστολή του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη ο οποίος θέτει θέμα δημόσιας υγείας από τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, η εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στις γειτονιές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΔΚΝΑ, Νίκος Χιωτάκης, ζητά την άμεση έναρξη διαλόγου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τονίζει ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης αποτελεί έσχατο μέσο.

«Η ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα. Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η αυτοδιοίκηση με την περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων, τη μείωση του προσωπικού και την απαξιωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης κατανοώ τα περισσότερα των αιτημάτων τους» τονίζει ο κ.Χιωτάκης.


«Σε μια περίοδο που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται, η λύση πρέπει να δοθεί με ειλικρινή διάλογο. Οι καταλήψεις είναι ακραία ενέργεια και πράγματι εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία» συνεχίζει ο κ. Χιωτάκης.

«Προτείνω να ξεκινήσει σήμερα διάλογος με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και τη συμμετοχή του νέου προέδρου της Π.Ε.Δ. Αττικής Δημάρχου Αγ. Αναργύρων Νίκου Σαράντη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προκειμένου να αποφύγουμε το κουκούλωμα των πραγματικών προβλημάτων και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που είναι το έσχατο μέσο» καταλήγει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: