Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εν αναμονή της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί η ελληνική κυβέρνηση...



Εν αναμονή της συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, την Κυριακή στο Βερολίνο, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής την Πέμπτη.

Σύμφωνα με...

τα Νέα, η ελληνική κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της μπροστά στα σενάρια που διακινούνται, είτε για αλλαγή των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου είτε για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Έχουμε προετοιμαστεί για διάφορες εκδοχές, αλλά θα περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει τις επόμενες ημέρες» είπε, ενώ με πρόταση του ίδιου θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής της επόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί και η στάση που θα τηρήσει ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής στις 17-18 Οκτωβρίου.

Έως τότε, εξακολουθεί να υποστηρίζει δημόσια ότι «εμείς θέλουμε όλο το κεκτημένο της 21ης Ιουλίου και αν δίπλα σε αυτό προστεθεί κάτι επιπλέον, αυτό θα είναι καλό» -θέση που διατύπωσε ανώτερη κυβερνητική πηγή μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Έντονο είναι πάντως το κλίμα ανησυχίας στο εσωτερικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ενδεικτικά είναι τα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε αποδέκτης έντονης κριτικής από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωσή του ότι «δεν είμαι εγώ ο πρωθυπουργός».

Ειδικότερα, στην κριτική για καθυστερήσεις και ολιγωρίες στην εφαρμογή των υποχρεώσεων της χώρας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ ο πρωθυπουργός. Να τα θέσετε αυτά στον πρωθυπουργό. Γιατί δεν θέτετε τα ζητήματα αυτά με παρρησία στις συναντήσεις σας με τον κ. Παπανδρέου;».

Παράλληλα, όταν του τέθηκε θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης στο να εφαρμόζει σκληρές πολιτικές σχολίασε: «Φορέας της νομιμοποίησης είναι ο πρωθυπουργός. Ό,τι πει ο κ. Παπανδρέου εγώ θα τον στηρίξω».

Υπήρξε, δε, και φραστική αντιπαράθεση με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά με αιχμή τη φοροδιαφυγή.

«Τι γίνεται με τους μεγαλοοφειλέτες; Γιατί δεν δίνετε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους - είναι 3.800 - και τους αφήνετε ήσυχους την ώρα που θέλουμε να κόψουμε το ρεύμα από ανθρώπους που δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ στην Εφορία;» είπε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

«Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός στο Οικονομικών. Εσύ τι έκανες, ρε Δημήτρη, που ήσουν και στο αρμόδιο υπουργείο;» αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος για να του απαντήσει ο βουλευτής πως «αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από την κυβέρνηση»...
NEA.


Δεν υπάρχουν σχόλια: