Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012...



Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισαν...
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της τρικομματικής κυβερνητικής συνεργασίας, ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ο προϋπολογισμός της Βουλής για το έτος 2012, που περιλαμβάνει συνολικές πιστώσεις 170,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μειωμένες κατά ...
27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό, διευκρινίζοντας ότι η στάση τους δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την διαφάνεια των κονδυλίων, αλλά με την αντιλαϊκή μνημονιακή λογική από την οποία διαπνέεται.

Παράλληλα, τα δύο κόμματα δεν ενέκριναν τον απολογισμό για το έτος 2010, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αιχμή σε ό,τι αφορά την χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κριτική, ιδιαίτερα από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, που δέχεται η Βουλή και οι βουλευτές, κάνοντας λόγο για σκόπιμη και άδικη στοχοποίηση που οδηγεί στην υποβάθμιση του κορυφαίου αυτού θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο κ. Φ. Πετσάλνικος υπεραμύνθηκε της συνέχισης λειτουργίας του Καναλιού της Βουλής, επικρίνοντας όσους επιμένουν στην κατάργηση του, με στόχο, όπως είπε, να επιλέγουν οι ίδιοι ποιους και πότε θα προβάλουν. «Οσο είμαι πρόεδρος της Βουλής δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη να καταργηθεί ο ομφάλιος λώρος ανάμεσα στη λειτουργία και τις αποφάσεις της Βουλής με τους έλληνες πολίτες» ανέφερε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: