Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο έχουν οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας

Εν όψει νέου μνημονίου και 6ης δόσης

Το κλιμάκιο της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών
Το κλιμάκιο της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, που επισκέπτονται την Αθήνα μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, συναντάται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Οι κ.κ. Ματίας Μορς (Κομισιόν), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) είχαν προηγουμένως συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη, του γγ του υπουργείου Ηλ.Πλασκοβίτη και του προέδρου του ΣΟΕ Γ.Ζανιά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρεθεί το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Κομισιόν για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Το Σάββατο τα στελέχη της τρόικας θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδέου (10:30 π.μ.) στη Βουλή και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (11:30 π.μ.) στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.

Την Κυριακή έχει κλειστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: