Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η χώρα έχει συνέχεια, απαντά ο Ευ.Βενιζέλος στην απαίτηση για έγγραφες δεσμεύσεις...



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η χώρα έχει συνέχεια και θεσμική σοβαρότητα, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση σχετικά με την απαίτηση του Eurogroup για τις έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να...

καλύψει η κυβέρνηση την άρνηση του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τέτοια επιστολή.

«Υπάρχει και ένα πρόγραμμα που το έχουμε υπογράψει κατ’ επανάληψη, ο εκάστοτε υπουργός των Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, το ίδιο συμβαίνει και με την πέμπτη αναθεώρηση. Υπάρχει μία νέα κυβέρνηση, υπήρξαν οι προγραμματικές δηλώσεις που υπερψηφίστηκαν από 257 βουλευτές.

» Υπάρχουν τα πρακτικά της Προεδρίας της Δημοκρατίας, υπάρχουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, θα δούμε από την επίσκεψη της τρόικας και από τη συζήτηση που θα γίνει στο επίπεδο του Eurogroup και από τις συναντήσεις που θα έχει και ο κ. Παπαδήμος την Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο πώς ακριβώς πρέπει να μορφοποιηθούν όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αντιλαμβάνονται οι πάντες πως οι δεσμεύσεις επαναλαμβάνονται και πληθαίνουν» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι κάποιες δεσμεύσεις δεν αφορούν μόνον το βίο της παρούσας κυβέρνησης, αλλά αφορά και την περίοδο μετά τις επικείμενες εκλογές.

Η τρόικα που έφτασε την Παρασκευή στην Αθήνα θα έχει το Σάββατο συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.
NEA


Δεν υπάρχουν σχόλια: