Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Άρχισαν οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ...



ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
Μαδάει την μαργαρίτα» ο Γιώργος Παπανδρέου αναφορικά με το θέμα της επομένης μέρας στο ΠΑΣΟΚ και την παραμονή του ίδιου στην ηγεσία του κόμματος. Σε μια σειρά διαδοχικών επαφών που είχε χθες με κορυφαία στελέχη, ο κ. Παπανδρέου έδειξε ότι είναι...
ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένου και αυτού της αποχώρησής του από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος.

Οπως έγινε γνωστό, κατά τις επαφές που είχε με τους Δ. Ρέππα, Α. Διαμαντοπούλου, Ε. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Ανδ. Λοβέρδο, Κ. Σκανδαλίδη και Χρ. Παπουτσή, ο κ. Παπανδρέου φάνηκε να συζητάει όλες τις πιθανές λύσεις «προς όφελος της παράταξης και της χώρας» και ζήτησε από τους συνομιλητές του να τοποθετηθούν σε μια σειρά ερωτήματα που είχαν ακριβώς αυτό τον βασικό πυρήνα.

Οι επαφές του Γ. Παπανδρέου θα συνεχιστούν και με άλλα στελέχη (σήμερα βλέπει τους Μ. Παπαϊωάννου, Γ. Παπακωνσταντίνου και Μ. Χρυσοχοΐδη, ενώ τη Δευτέρα τους Θ. Πάγκαλο, Π. Ευθυμίου και Χ. Καστανίδη), γιατί όπως διαφαίνεται αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει τη σωστότερη απόφαση με το μικρότερο δυνατό κόστος για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιον. Δεν αποκλείεται η κίνηση των διαδικασιών να ξεκινήσει και τις επόμενες εβδομάδες με πρώτο βήμα τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί τόσο το θέμα της επόμενης μέρας στο κόμμα όσο και αν ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει να είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το επόμενο διάστημα ώς τις εκλογές.

Τα στελέχη που συναντήθηκαν μαζί του δεν θέλησαν να πουν το παραμικρό για τις προθέσεις του πέρα από την έκπληξη που εξέφρασαν ότι «για πρώτη φορά τον είδαν να θέτει τόσο καθαρά όλα τα ζητήματα».

Πάντως, ορισμένοι εξ αυτών ευελπιστούν ότι μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση, βάσει της οποίας ο κ. Παπανδρέου θα διατηρήσει την αρχηγία, αλλά το ΠΑΣΟΚ θα κατεβάσει άλλο στέλεχος στις κάλπες ως υποψήφιο πρωθυπουργό.
NEA.


Δεν υπάρχουν σχόλια: