Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τι θα γίνει με το «κούρεμα» στα ομόλογα των προμηθευτών των νοσοκομείων

Ποια φόρμουλα θα εφαρμοστεί

(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Οι προμηθευτές στο χώρο της Υγείας που έχουν εξοφληθεί με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου για τα χρέη των προηγούμενων ετών δεν θα υποστούν «κούρεμα» εφόσον συνεχίζουν να τα διακρατούν, εάν, όμως τα ομόλογα έχουν κατατεθεί στις τράπεζες τότε θα ισχύσει η προβλεπόμενη γι' όλους διαδικασία, όπως είπε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε τον κ. Βενιζέλο ένα στο «κούρεμα» των ομολόγων περιληφθούν και οι ιδιώτες προμηθευτές στο χώρο της Υγείας που έχουν πληρωθεί με κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε, λέγοντας πως εάν οι ιδιώτες έχουν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στα χέρια τους, τότε δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης, εάν, όμως τα ομόλογα έχουν κατατεθεί στις τράπεζες (σ.σ. δηλαδή έχουν προεξοφληθεί-ρευστοποιηθεί) τότε θα ισχύσει η προβλεπόμενη γι' όλους διαδικασία.

Η ημερομηνία λήξης των πρώτων ομολόγων είναι στις 22 Δεκεμβρίου. Το ύψους του είναι 1,1 δισ. ευρώ και αφορούν τις συνολικές οφειλές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους για το δεύτερο εξάμηνο του 2007.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2012 λήγουν τα ομόλογα που αφορούν τη χρήση 2008, ύψους 2,2 δισ. ευρώ και στις 22 Δεκεμβρίου 2013 λήγουν ομόλογα 2,04 δισ. ευρώ, για την εξόφληση των χρεών του 2009.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: