Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πάγκαλος: Λάθος η πρόταση για δημοψήφισμα, δεν τίθεται θέμα διαδοχής Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ









Πάγκαλος: Λάθος η πρόταση για δημοψήφισμα, δεν τίθεται θέμα διαδοχής Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ
Την αντίθεσή του στην πρόταση του απερχόμενου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για δημοψήφισμα επί της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα διαδοχής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι για δύο λόγους ήταν λάθος η πρόταση για δημοψήφισμα. Ο πρώτος ήταν η δυσκολία στην διατύπωση της ερώτησης. «Τι να ρωτήσεις το λαό; Αν πρέπει να εφαρμοστεί το PSI;», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να θέτουν απλά και κατανοητά ερωτήματα.

Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, είναι ότι τα δημοψηφίσματα είναι «ανάθεμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, μίλησε και για τον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, όπως και για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Παπαδήμος είναι αποδεκτός με αισθήματα ικανοποίησης και με κάποια ελπίδα για το μέλλον και αυτό είναι θετικό. Έχει τεράστια πείρα από την δραστηριότητα του στο εξωτερικό στην ΕΚΤ και έχει άνετη προσωπική πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων».

Τόνισε ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν ενσυνείδητα το καθήκον τους. Το κάθε κόμμα υπηρετεί με τον δικό του τρόπο τα συμφέροντα της πατρίδας». «Τα κόμματα δεν είναι αιώνια» υπογράμμισε, εκφράζοντας την άποψη ότι όσο η κοινωνία γίνεται πιο πολύπλοκη, είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα κόμμα.

Για την υποψηφιότητα Πετσάλνικου, ο Κ. Πάγκαλος σχολίασε ότι ήταν «λογική και όχι εξωφρενική», ενώ ξεκαθάρισε: «εγώ δεν είμαι πολιτικός αρχηγός και ούτε έχω το ψώνιο να γίνω».

Ο κ. Πάγκαλος, σχετικά με τα σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει θέμα διαδοχής του κ. Παπανδρέου και αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ».

Για τον προϋπολογισμό του 2012, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιθώρια για δημοσιονομικές ελαφρύνσεις.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: