Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μεταβατική η κυβέρνηση, επαναλαμβάνει ο Αντ.Σαμαράς και ζητεί ισχυρή λαϊκή εντολή

«Δεσμεύομαι για αυτά που έχω δεσμευτεί»

Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας της ΝΔ όσο και στους ψηφοφόρους του κόμματος στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο δεν συνιστά μια συγκυβέρνηση, αλλά μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το καυτό εξαήμερο και τις έντονες διαβουλεύσεις, ο κ. Σαμαράς απαντά, μέσω της εφημερίδας Real News, σε όσους τον επικρίνουν πως αναγκάστηκε να αλλάξει στάση, τονίζοντας πως ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και κάτω από πολύ λιγότερο οριακές συνθήκες είχε ταχθεί υπέρ μιας μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να διευκρινίσει πως δεν θα αμφισβητήσει αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά και δεν θα μπλοκάρει όλα όσα πρέπει να γίνουν. Ξεκαθαρίζει όμως πως θα διατηρήσει το δικαίωμα για αλλαγές.

Δηλώνοντας ανακουφισμένος για το αποτέλεσμα μιας μακράς και δύσκολης διαδικασίας, ο κ. Σαμαράς διερωτάται: «Μετά από όλα αυτά που έγιναν τι ήταν προτιμότερο; Μεταβατική κυβέρνηση τριών μηνών και στη συνέχεια εκλογές ή να συνεχιζόταν η προηγούμενη απελπιστική κατάσταση για άλλα δύο χρόνια;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως πέτυχε και τους τέσσερις στόχους τους οποίους είχε θέσει, δηλαδή να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, να απομακρυνθεί ο κ. Παπανδρέου, να ανοίξει ο δρόμος για εκλογές το ταχύτερο και να δημιουργηθεί νέα μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να ξεμπλοκάρει την 6η δόση και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα υπό τις πιέσεις των Ευρωπαίων, καθώς, όπως τονίζει, «δεσμεύομαι για αυτά που έχω δεσμευτεί», ο κ. Σαμαράς τονίζει και πάλι την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Στέλνει μάλιστα σαφές μήνυμα στους ψηφοφόρους ζητώντας τους ισχυρή λαϊκή εντολή, έτσι ώστε να μπορέσει ο ίδιος και η χώρα να είναι ισχυρότεροι στη δύσκολη μάχη της διαπραγμάτευσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: