Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ένας δικαστικός για τα media από τον Λουκά Παπαδήμο









Ένας δικαστικός για τα media από τον Λουκά Παπαδήμο
Ο Γεώργιος Σταυρόπουλος, αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος, παραιτήθηκε από την θέση του πριν από τέσσερις μήνες για να πάει στο πλευρό του τέως -πλέον- πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τελικώς να βρεθεί υπουργός Επικρατείας, έχοντας την ευθύνη για τα ΜΜΕ στη νεοσυσταθείσα μεταβατική κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Στις 4 Ιουλίου του 2011, ο κ. Σταυρόπουλος παραιτήθηκε της θέσεώς του προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, εν όψει της εξαγγελθείσας τότε αναθεώρησης του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταυρόπουλος ήταν στην ομάδα των έμπιστων νομικών του Γιώργου Παπανδρέου και για αυτό το λόγο και ο τέως πρωθυπουργός τον επέλεξε για προιστάμενο στο νομικό του γραφείο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σταυρόπουλος ήταν από τους πρωτοστάτες για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και στήριξε την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει το δημοψήφισμα, απόφαση που προκάλεσε αναταραχή παγκοσμίως και φυσικά σοβαρούς κλυδωνισμούς εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Όμως, σε ένα παιχνίδι της πολιτικής μοίρας, ο κ. Παπανδρέου (και οι υπουργοί- υποστηρικτές του δημοψηφίσματος) έφυγαν, αλλά ο κ. Σταυρόπουλος έμεινε και μάλιστα σε καίρια θέση, στο πλευρό του Λουκά Παπαδήμου στο υπουργείο Επικρατείας, αντικαθιστώντας τον Ηλία Μόσιαλο.

Ο Γ. Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1971. Στο βαθμό του αντιπροέδρου προήχθη τον Ιούνιο του 1999, ενώ θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα (εάν δεν παραιτείτο) σε δύο χρόνια.


Αναστασία Γαλάνη
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: