Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Χαιρέτισε ο Γ.Καρατζαφέρης την εξαγγελία για κυβέρνηση συνεργασίας

«Καλωσήλθατε στη λογική!»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την απόφαση του πρωθυπουργού «να ανοίξει τις διαδικασία» για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας χαιρέτησε από του βήματος της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, «έστω και την παραμονή της καταστροφής», όπως είπε. «Καλωσήλθατε στη λογική» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση αυτή να συνοδευτεί με τόλμη κι όχι με «μικρότητες και μεσοβέζικες προτάσεις».

Πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται έναν «γερό» πρωθυπουργό, δεν θέλει έναν πρωθυπουργό - μαριονέτα και «κάποιους που θα υποβάλλουν μια διατριβή, αλλά κάποιους που έχουν ζήσει μέσα στην τριβή». Όπως τόνισε η χώρα χρειάζεται μια εξόχως πολιτική κυβέρνηση με τους καλύτερους και τους εμπειρότερους για να αντιμετωπίσει την Ευρώπη, «η οποία έδειξε το πρόσωπό της» στην Σύνοδο G20 και διερωτήθηκε: «Με ποια νομιμοποίηση θα πάνε οι τεχνοκράτες;» για να προσθέσει «θα είναι κατώτερο των περιστάσεων να πάνε οι καθηγητές κι οι λέκτορες να αντιμετωπίσουν τον Μπαρόζο, την Μέρκελ και τον Σαρκοζί».

«Αυτή είναι η πρότασή μου» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος πρόσθεσε πως αν αυτό δεν εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να το κατανοήσει, αλλά δεν μπορεί να το σεβαστεί. «Αυτή τη στιγμή η χώρα πρέπει να βγει από το βάλτο και θα βγει αν υπάρχει μια δυνατή κυβέρνηση, από την οποία δεν μπορεί να λείπει η ΝΔ. Εάν απουσιάσει το εγχείρημα θα είναι κολοβό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και έκανε έκκληση στον «πατριωτισμό των βουλευτών της ΝΔ» λέγοντας: «Πρέπει να σώσουμε την πατρίδα. Κι η πατρίδα δεν θα σωθεί διεκδικώντας ταχύτερα αυτό το όποιο αύριο θα μπορούσε να διεκδικήσει κανείς με υπομονή».

Καταλήγοντας ο κ. Καρατζαφέρης έκανε έκκληση προς όλους «να αναλάβουμε βάρη που δεν μας ανήκουν αρκεί να βοηθηθεί η πατρίδα». Όπως είπε «η πατρίδα θα βοηθηθεί εάν παρατάξουμε τους καλύτερους σε κείνους που δεν έχουν την καλύτερη γνώμη όχι για τον Παπανδρέου όχι για τον Σαμαρά αλλά για την Ελλάδα».

«Αν δεν πάμε να πολεμήσουμε, εάν δεν πάμε να αγωνιστούμε όσο μπορούμε σε ευρύτερο φάσμα, τότε πιστεύω πως θα ξανακάνουμε μια συζήτηση για μια άλλη σύμβαση που πιθανώς θα έχει φέρει κάποιο άλλο κόμμα» είπε και επανέλαβε: «Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί. Ζήτω η πατρίδα».

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε έμφαση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που θα προταθεί, ως προϋπόθεση να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως είπε ο κ.Καρατζαφέρης χρειάζεται ένα πολιτικό πρόσωπο που θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της Βουλής. Επέμεινε στην συμμετοχή πολιτικών προσώπων λέγοντας ότι πρέπει «να βάλουμε τους πρωταγωνιστές όχι τα τσικό, για να διεκδικήσουν τα συμφέροντα της χώρας στην Ευρώπη».

Όπως είπε «πρέπει να ακούσουμε τις προθέσεις του πρωθυπουργού, και να μην κλείσουμε την πόρτα στην προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν ακούσω δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις» απάντησε σε ερώτηση εάν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ή όχι.

Είπε επίσης ότι θα προτείνει ο ίδιος πρόσωπο για την θέση του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «που νομίζω ότι μπορεί να στεγάσει το μεγαλύτερο μέρος της Βουλής. Μιλάμε για οικουμενική κυβέρνηση, εάν το πρόσωπο με καλύπτει τότε θα συζητήσω» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: