Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Διεργασίες για «κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων


http://newpost.gr/var/thumbs/0511ner_300___.jpg


Αθήνα
Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε το ραντεβού Παπανδρέου-Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην ανάγκη ευρύτατων συνεργασιών.

Κατά την έξοδό του ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας για την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η ψήφιση της Συμφωνίας αποτελεί προϋπόθεση, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν αυτή την κυβέρνηση.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για τη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας» κατέληξε.

Επόμενο ραντεβού του πρωθυπουργού, στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Η πρώτη επίσημη αντίδραση ήλθε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε την ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά σε συμπόρευση, ώστε να προκύψει η επόμενη μέρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι θα αποχωρήσει υπέρ μιας νέας κυβέρνησης.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ»

Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου είπε: «Στόχος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ δεν είμαι κολλημένος στην καρέκλα και θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, ώστε η χώρα να μην πάει αυτή τη στιγμή σε εκλογές.

«Βλέπω ότι υπάρχει επί της ουσίας συναίνεση και δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και στην πράξη» συνέχισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός του πυρήνα της Ευρωζώνης.

Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. «Προσωπικά αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει μια συναίνεση για το καλό όλων μας».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: