Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη ΝΔ, αρνητική άποψη για την κυβέρνηση









Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη ΝΔ, αρνητική άποψη για την κυβέρνηση
«Αέρα» 13 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία επί του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της ALCO για το Κontra Channel, στην οποία εκφράζεται αρνητική άποψη για την απόδοση της κυβέρνησης.

Στην πρόθεση ψήφου, η NΔ συγκεντρώνει 30%, έναντι 17% του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 12%, ο ΛΑΟΣ στο 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 8%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 3%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 9%, ενώ οι Οικολόγοι-Πράσινοι συγκεντρώνουν 4%. «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 5%, ενώ «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» το 5%, επίσης.

Για τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, το 40% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη, έναντι του 39% που έχει θετική.

Για την απόδοση της κυβέρνησης η αρνητική άποψη εκφράζει το 50% των ερωτηθέντων, έναντι του 27% της θετικής.

Σε ερώτηση για το πότε θα πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές, οι απόψεις είναι μοιρασμένες, αφού το 40% απαντά «όποτε το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες» και το 37% κοντά στις 19 Φεβρουαρίου.

Σε επιμέρους συμπεράσματα της έρευνας, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, λειτουργώντας υπεύθυνα για την έκτη δόση και την αποφυγή της χρεοκοπίας, παρά ότι ακύρωσε τις θέσεις της ΝΔ.

Σε ερώτηση για το ποιος θα πρέπει να είναι ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, το 20% των ψηφοφόρων του κόμματος επιλέγει τον Ευ। Βενιζέλο, (και το 13% όλων των ερωτηθέντων) ενώ το 14% τον Α. Λοβέρδο (έναντι 14% του συνόλου των ερωτηθέντων).
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: