Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Φιρί φιρί για διάσπαση της ευρωζώνης πάνε οι «Μερκοζί»!

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο Focus


http://img.protothema.gr/30D43E1C2DBF95146A19B85369AD8847.jpg

Διατεθειμένες να ρισκάρουν μια διάσπαση της ευρωζώνης, συνάπτοντας ξεχωριστές συμφωνίες με μεμονωμένα κράτη εκ των «17», προκειμένου να διασφαλίσουν -και ενισχύσουν- την αξιοπιστία του νέου Συμφώνου Σταθερότητας που προωθούν, φέρονται η Γερμανία και η Γαλλία.

Το γνωστό περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές από το Βερολίνο, γράφει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αυστηροποίηση των όρων, ακόμα και αν τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ευρωζώνης αρνηθούν αυστηρότερους ελέγχους των προϋπολογισμών τους.

Αν δεν εγκριθούν οι όροι τους σε ολόκληρη την ευρωζώνη, Μέρκελ και Σαρκοζί προτίθενται να συνάψουν διμερείς συμφωνίες με Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες, καθώς το Βερολίνο ανησυχεί ότι κάποιες χώρες που μαστίζονται από την κρίση θα μπλοκάρουν ενδεχόμενη συμφωνία, ελπίζοντας σε ευνοϊκότερη παρέμβαση της ΕΚΤ.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο Γάλλος οικονομολόγος Ζακ Αταλί εκτίμησε στο περιοδικό Focus ότι, αν δεν υποχωρήσει στις αξιώσεις της η Γερμανία, το ευρώ δεν έχει ζωή ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: