Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει 13ο-14ο και κατώτατο μισθό, «όλα ανοικτά» για επικουρικές

Σύσκεψη υπό τον Παπαδήμο

Στη
Στη (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η πρόθεση της κυβέρνησης να υποστηρίξει στην τρόικα τη διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού και τον κατώτατο μισθό, διαφάνηκε στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Λ.Παπαδήμο, ενώ εξετάζεται να προταθεί ως αντιστάθμισμα η διεύρυνση των επιχειρησιακών συμβάσεων. Όσον αφορά το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, φαίνεται πως παραμένει η διχογνωμία ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Στην κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης υπό τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, διαφάνηκε, σύμφωνα με το Mega, η πρόθεση της κυβέρνησης να υποστηρίξει στην τρόικα τη διατήρηση των 13ου και 14ου μισθού και να μην υπάρξει παρέμβαση στις προβλέψεις για κατώτατο μισθό.

Πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι αντί παρέμβασης στα παραπάνω να γίνει με «στοχευμένη» διεύρυνση των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Σχετικά με τις επικουρικές, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά καθώς φάνηκε πως παραμένει η αντίθεση ΝΔ και ΛΑΟΣ στο «ψαλίδι» στις επικουρικές.

Ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ανέφερε πως περιμένει ισοδύναμη εναλλακτική λύση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για τα απαιτούμενα κεφάλαια για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: