Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

To Βερολίνο προαναγγέλλει συμφωνία για το “κούρεμα”

Συμμετοχή της EKT δείχνει και ο Επίτροπος Ρεν



Το Βερολίνο προαναγγέλλει, πλέον, τη συμφωνία στο ελληνικό “κούρεμα”

Ενώ στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα – και ενδεχομένως καθοριστικότερη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον επικεφαλής της ομάδας των πιστωτών της χώρας κ. Τσαρλς Νταλάρα – την εκτίμησή της ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων βρίσκονται σε «καλό δρόμο» εξέφρασε σήμερα και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που συνδύασε τη συμφωνία αυτή με την υπογραφή της δεύτερης δανειοδοτικής σύμβασης της χώρας.

Με την εκτίμηση αυτή συντάχθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank AG, Γιόζεφ Άκερμαν. «Οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος έχουν σημειώσει "καλή πρόοδο" και οι διαπραγματευτές πλησιάζουν σε μια συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν ξεκαθαρίζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στο να επιτευχθεί η τελική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών της, ακόμα και καλύπτοντας με μεγαλύτερη συμμετοχή του δημόσιου τομέα τυχόν διαφορά στα κεφάλαια που θα περιληφθούν στο δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας μας।
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: