Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δεν θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Εκτός ατζέντας το ελληνικό ζήτημα


Η έκθεση δεν θα είναι έτοιμη μέχρι την Δευτέρα, αλλά το ελληνικό ζήτημα εκ των πραγμάτων θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις της Συνόδου
Η έκθεση δεν θα είναι έτοιμη μέχρι την Δευτέρα, αλλά το ελληνικό ζήτημα εκ των πραγμάτων θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις της Συνόδου (Φωτογραφία: Reuters )


Βερολίνο, Γερμανία
Η έκθεση της τρόικας για το δεύτερη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας δεν αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, είπε την Πέμπτη υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters.

«Δεν θα περίμενα να είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας μέχτι τη Σύνοδο την Δευτέρα» δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το θέμα της Ελλάδας δεν αναμένεται συνεπώς να παίξει σημαντικό ρόλο στη Σύνοδο.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

Στην πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, σημειώνεται ότι περαιτέρω κατευθυντήριες γραμμές σε ότι αφορά τις πολιτικές των χωρών μελών της Ευρώπης για την οικονομία και την απασχόληση, θα συζητηθούν στη Σύνοδο του Μαρτίου.

Ο ίδιος επισημαίνει στην παρούσα οικονομική κατάσταση, πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας και προσαρμογής, που αποτελούν προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ρομπάι επισημαίνει ότι «θα αξιοποιηθεί η ευκαιρία» της ανεπίσημης Συνόδου της Δευτέρας ώστε να επικυρωθεί η συνθήκη για τον μόνιμο μηχανισμό ευρωστήριξης (ESM) και για να υπάρχει συμφωνία για τη νέα Συνθήκη για την σταθερότητα και την σύγκλιση στην Ευρωζώνη (Δημοσιονομικό Σύμφωνο).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: