Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Άρχισαν να κλείνουν τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ









Άρχισαν να κλείνουν τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ
Σήμερα το βράδυ, η Τοπική Οργάνωση (ΤΟ) ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου- αναφέρουν έγκυρες πηγές- συνεδριάζει με ερώτημα αν πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της ή αν πρέπει να βάλει λουκέτο στα γραφεία και τα μέλη να πάνε στα… σπίτια τους. Η απογοήτευση των μελών του ΠΑΣΟΚ μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης, είναι γνωστή και εμφανής.

Τελευταία όμως η απογοήτευση έχει μεταλλαχθεί σε τάσεις αναχωρητισμού. Πριν λίγες μέρες- θυμίζουμε, παραιτήθηκαν ομαδικά τα μέλη της ΤΟ Τρίπολης. Παρά το «μασάζ» που κάνουν επί ώρες τα κεντρικά στελέχη της Ιπποκράτους σε όσους χτυπούν την πόρτα των κεντρικών γραφείων, τα μεσαία στελέχη δύσκολα μπορούν να ανακτήσουν τη φλόγα που τους διέκρινε. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, αλλά και ορισμένες κινήσεις του ίδιου του Γ. Παπανδρέου.

Το ταξίδι στην εξωτική Κόστα Ρίκα, σε συνδυασμό με φήμες που διατρέχουν το ΠΑΣΟΚ ότι ετοιμάζεται για άλλες δύο αποστολές στο εξωτερικό- ακούγονται οι Βρυξέλλες και το Ισραήλ, επιτείνουν την απροθυμία των μελών να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες για επιλογές που και οι ίδιοι δεν πιστεύουν, όπως η ορθότητα της απόφασης για το Μνημόνιο. Τα περιφερειακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ταλαιπωρούνται και από την οικονομική ανέχεια.

Οι συνδρομές έχουν σταματήσει και το ταμείο της Ιπποκράτους έχει στερέψει. Λαμπρή απόδειξη, η κατάσχεση της περιουσίας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για χρέη περίπου 18.000 ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Ιπποκράτους δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από τον Οκτώβριο. Για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ, λέγεται ότι ορισμένοι βουλευτές έχουν αναλάβει πρωτοβουλία ώστε τα 500 ευρώ που αποδίδουν μηνιαίως στο κόμμα, αυτή τη φορά να τα καταθέσουν ώστε να καλυφθεί το χρέος προς τους εργαζόμενους της Ιπποκράτους.

Αν το κλίμα απογοήτευσης και αναχωρητισμού δεν βρεθεί τρόπος να ανακοπεί, κάτι που θεωρείται και είναι δύσκολο, έχουμε πολλά να δούμε ακόμα…

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: