Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ανέφικτος ο στόχος των 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, δήλωνει σύμβουλος

Νεότερα μετά το «κούρεμα»

(Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να επιτύχει έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, επίπεδο που έχει οριστεί ως στόχος, ακόμη και μετά την παράταση της σχετικής προθεσμίας έως το 2017, δήλωσε σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΔ).

Μιλώντας στους Financial Times, ο σύμβουλος δήλωσε: «Σχεδόν το 50% της περιουσίας αφορά ακίνητα, η αξία των οποίων θα καταστραφεί αν δοθούν γρήγορα στην αγορά».

Κατά το δημοσίευμα, ο σύμβουλος ελπίζει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα αυξηθεί, μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του χρέους, αλλά παραδέχεται ότι «είναι απίθανο να υπάρξει όλο το δυνητικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, έως ότου ο φόβος μίας επιστροφής στη δραχμή φύγει εντελώς από το τραπέζι».

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, ο σύμβουλος σημειώνει ότι η όποια επένδυση στο Ελληνικό θα ήταν καλοδεχούμενη για την Ελλάδα, «όχι μόνο λόγω των χρημάτων που θα εισπράξει η χώρα από την πώληση, αλλά και λόγω της αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: