Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παπανδρέου: Αναβαθμίσαμε τις σχέσεις με το Ισραήλ και διατηρήσαμε τις καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο









Παπανδρέου: Αναβαθμίσαμε τις σχέσεις με το Ισραήλ και διατηρήσαμε τις καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο
eurokinissi
Την αναβάθμιση των ελληνοισραηλινών σχέσεων τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, μετά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες (φωτό) και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Σε συναντήσεις που είχα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ισραήλ, και τον Πρωθυπουργό, είχα την ευκαιρία να αναλύσω τις εξελίξεις, την κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς και τις προτάσεις μας, τις ελληνικές, αλλά και τις δικές μας προτάσεις, για μια αναπτυξιακή προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, εξέθεσα τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει ο Ελληνικός λαός και η Κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που έχουμε στην Ελλάδα, αλλά και να κάνουμε την οικονομία μας πιο δίκαιη, πιο βιώσιμη και πιο ανταγωνιστική» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι σχέσεις μας, οι οικονομικές, αλλά και γενικότερα οι πολιτικές μας σχέσεις με το Ισραήλ, έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι πολύ καλές οι σχέσεις μας, έχουμε θετικά αποτελέσματα, από τον τομέα του τουρισμού, μέχρι και τον τομέα της ενέργειας, με μεγάλες προοπτικές σε αυτό τον τομέα των διμερών μας σχέσεων, θέματα τα οποία συζητήσαμε, βεβαίως, και με τον Πρόεδρο, και με τον Πρωθυπουργό. Η ανάγκη να υπάρχει ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή, να υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς, είναι βασικό στοιχείο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε.

«Γι' αυτό και εμείς τονίζουμε πάντα την ανάγκη επίλυσης του Παλαιστινιακού προβλήματος και έχουμε, πιστεύω, καταφέρει και να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ και, παράλληλα, να διατηρήσουμε τις πολύ καλές, παραδοσιακές μας σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο. Έτσι, η Ελλάδα μπορεί και παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: