Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το δανειακό πρόγραμμα, διαβεβαίωσε ο Γ.Παπανδρέου τον πρωθυπουργό

Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Επιβεβαιώθηκε από πηγές της Ιπποκράτους ότι στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό «διαπιστώθηκε σύγκλιση στα κυριότερα θέματα της διαπραγμάτευσης, η οποία εκτιμήθηκε από όλους ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σκληρή». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ.Παπανδρέου διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το δανειακό πρόγραμμα.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου προσήλθε με τις γνωστές του θέσεις για τα δημοσιονομικά, τα εργασιακά, τις διαρθρωτικές αλλαγές και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι, η διαπραγμάτευση αντιμετωπίζεται ως ενιαίο σύνολο και ως εκ τούτου ενιαία θα κριθεί και το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων είναι ενισχυτικός παράγοντας της διαπραγμάτευσης καθώς αυξάνει την αξιοπιστία της χώρας και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για στήριξη «αλά καρτ».

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, το δανειακό πρόγραμμα και το PSI, καθώς επίσης και κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία πέραν της προαναφερθείσης ατζέντας.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η συγκυρία είναι κρίσιμη και απαιτείται η ανάληψη ευθύνης από τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους.

Οι ίδιοι κύκλοι της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι στο τραπέζι της συνάντηση ετέθησαν όλα τα θέματα, ενώ εκτιμήθηκε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση θα έχει θετικό αντίκτυπο στη χώρα, διότι θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση και την ρευστότητα μέχρι το 2020, άρα και τη δυνατότητα ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε την ανάγκη προστασίας των μισθωτών, αλλά και την ανάγκη ανάληψης της ευθύνης από τους εταίρους στη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρεου κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, ώστε να πετύχουμε ως χώρα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτη η άποψη για τοποθέτηση επιτροπείας στην ελληνική οικονομία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: