Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

«Κόκκινη γραμμή» η σωτηρία της χώρας

Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό


http://img.protothema.gr/571596AB48A903BAD087C5840D45E823.jpg

«“Κόκκινη γραμμή”» για μένα είναι η σωτηρία της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στην εισήγησή του κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα το πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Παπαδήμος είπε συγκεκριμένα πως «ακούω από διάφορες πλευρές για «κόκκινες γραμμές». Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της. Αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε».

«Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «όλοι μας, ο καθένας και η καθεμία στο υπουργείο του, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης για να φέρουμε σε πέρας όλα όσα έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε. Όλοι κρινόμαστε από τις επιδόσεις μας. Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα αποτύχει».

Αναφερόμενος στην έλευση της τρόικας τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τρόπο επωφελή για τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι η κυβέρνηση να έχει κλείσει όλα τα εκκρεμή κεφάλαια των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν διατάξεις όπως τα κλειστά επαγγέλματα των δικηγόρων και των φορτηγατζήδων, ενώ επίσης έκλεισαν οι εκκρεμότητες της επέκτασης αδειών των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, οι οποίες είχαν λήξει.
Οι άδειες των φορτηγών πέρασαν ομόφωνα στα κεντρικά σημεία, ενώ έμειναν κάποιες λεπτομέρειες. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε αντίδραση από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα, ο οποίος όταν είδε τις σχετικές διατάξεις εξανέστη λέγοντας πως «δεν ήταν αυτό που συμφωνήσαμε, πρέπει να το ξαναδούμε».

Τότε επενέβη ο κ. Παπαδήμος ο οποίος απεύθυνε σύσταση στον κ. Δήμα σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να το ξαναδεί το θέμα και δεν γίνεται να μπαίνει ζήτημα σε κάθε άρθρο, αφού στόχος είναι η αποτελεσματικότητα.
Κάποια “τριβή”, όμως, υπήρξε και μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαιωάννου και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Ο κ. Ξυνίδης ζήτησε να προστατευτούν οι δικηγόροι της περιφέρειας και ο κ. Παπαιωάννου του απάντησε πως πήγε στην διαπραγμάτευση με αυτή την αντίρρηση, χωρίς αποτέλεσμα όμως.
Σε μια… πρώτη άσκηση θάρρους ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος επανέφερε στην τάξη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος έκανε αναφορά η οποία ερμηνεύτηκε ως παρέμβαση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Είπε ο κ. Παπουτσης: «είναι υποχρέωση όλων μας, των υπουργών αλλά αι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να αποφύγουμε κάθε διαδικασία που επηρεάζει τη λειτουργία της κυβέρνησης και απομειώνει το κύρος του πρωθυπουργού και της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας».

Ο κ. Παπαδήμος παρενέβη λέγοντας: «παρακαλώ τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να τοποθετούνται επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: