Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παπαδήμος πίκρανε πολύ τον Βενιζέλο!









Ο Παπαδήμος πίκρανε πολύ τον Βενιζέλο!
Το κλίμα για τη συνεδρίαση του Eurogroup φαινόταν ότι έχει αλλάξει από την Παρασκευή. Οι φωνές συμπαράστασης πλήθαιναν διεθνώς, σε Ευρώπη και Αμερική. Ακόμη και στη Γερμανία είχαν αρχίσει να λένε ότι το ελληνικό δράμα πρέπει να πάρει τέλος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όδευε προς τις Βρυξέλλες με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Οι συνεργάτες του, στην Αθήνα, περίμεναν πως και πως την απόφαση. Το κακό σενάριο που- το ξεκαθαρίζουμε ουδείς επιθυμούσε, λογικά δεν θα βάρυνε πολιτικά τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είχε κάνει όλα όσα περνούσαν από το χέρι του. Θα ήταν ένα διαχειρίσιμο σενάριο.

Το καλό σενάριο όμως, θα έδινε στον Βενιζέλο τη χαρά να ανακοινώσει (ο ίδιος και μόνος του) ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Θα του έδινε αίγλη, την οποία, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμεθα, την έχει ανάγκη οποιοσδήποτε έχει αποφασίσει να παραιτηθεί τις επόμενες μέρες για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Λουκά Παπαδήμου να συνταξιδεύσει με τον Ευ. Βενιζέλο την Κυριακή, ώστε να βρίσκεται στις Βρυξέλλες την ημέρα που συνεδρίαζε το Eurogroup, λέγεται ότι χάλασε τη «σούπα» εσωκομματικής αξιοποίησης της απόφασης που διαφαινόταν πως θα είναι θετική.

Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους όλο το Σαββατοκύριακο. Και από ακριτομυθίες προέκυπτε ότι και ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος, δεν ήταν δα και ο ευτυχέστερος Έλληνας μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: