Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για συνάντηση με τον Ζοζέ Μπαρόζο

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής


Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος την Τετάρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και σειρά επιτρόπων. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, σε συνδυασμό με την ταχεία απορρόφηση πόρων της ΕΕ για την τόνωση της ανάπτυξης, καθώς και το έργο της Task Force.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συνάντηση προετοιμασίας εν όψει του έκτακτου Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να δοθεί η τελική έγκριση στη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Λ.Παπαδήμος θα έχει στις βαλίτσες του όλα τα προαπαιτούμενα για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης, καθώς μέχρι την Τετάρτη θα έχουν ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η συνάντηση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες. Την Κυριακή, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία για το αντικείμενο της συνάντησης.

Η συνάντηση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα συμμετάσχουν οι Επίτροποι για την οικονομία Όλι Ρεν, για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν, για την απασχόληση Λάζλο Άντορ και για τον προϋπολογισμό Γιάνος Λεβαντόβσκι. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και σύντομη συνέντευξη Τύπου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: