Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την ανάπτυξη συζήτησαν Ζ.Μπαρόζο- Γ.Παναγόπουλος

Συναντήσεις της ΓΣΕΕ στις Βρυξέλλες


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος


Αθήνα
Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη αναγνώρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλο, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, είχε την Τρίτη συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αλλά και τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους αναγνώρισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στο σκληρό πακέτο μέτρων που επέβαλλαν οι δανειστές στη χώρα μας και εξέφρασε την άποψη ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν προσφέρουν καμιά προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας, ενώ τόνισε το γεγονός ότι η τρόικα δεν έλαβε υπόψη της τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Συνάντηση έχει ο κ. Παναγόπουλος και με τη Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) Μπερναντέτ Σεγκόλ, ενώ αύριο (Τετάρτη) αντιπροσωπεία των ευρωπαϊκών συνδικάτων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οι επαφές της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων θα ολοκληρωθούν με συνάντηση της ΣΕΣ με ηγέτες πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα έχει προσωπική συνάντηση με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: