Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση- έκπληξη από Πάγκαλο για τρίτο υποψήφιο στο ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Ραγκούση

Πρόταση- έκπληξη από Πάγκαλο για τρίτο υποψήφιο στο ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Ραγκούση
Την ώρα που οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου κορυφώνονται, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, αποφάσισε να μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» των υποψηφιοτήτων.

Ο κ. Πάγκαλος που μέχρι στιγμής τηρούσε σιγή ιχθύος για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει τελικά για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σπάει τη σιωπή του, δημιουργώντας δική του γραμμή πλεύσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα συνάντηση με πολιτικούς του «φίλους» και στελέχη του κόμματος, κατά την οποία αναμένεται να γνωστοποιήσει τη πρόθεσή του να προτείνει τον Γιάννη Ραγκούση για νέο πρόεδρο στο κόμμα. Στην ίδια συνάντηση θα συζητηθεί και πολιτική πλατφόρμα που συνέταξαν οι επονομαζόμενοι νέο-μεταρρυθμιστές βουλευτές.

Και αν η κίνηση αυτή του κ. Παγκάλου αναμένεται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, για όσους γνωρίζουν εκ των έσω τις «φιλίες» που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, η απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης να στηρίξει τον Γιάννη Ραγκούση δεν προκαλεί έκπληξη.

Είναι γνωστό πως ο κ. Πάγκαλος είχα αρχικά αποφασίσει να παρέχει πλήρη στήριξη στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Όταν
όμως ο τελευταίος αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Πάγκαλος δεν φάνηκε πρόθυμος να ακολουθήσει το δρόμο του υπουργού Υγείας.

Αντίθετα, η πρόθεσή του να προτείνει την υποψηφιότητα Ραγκούση μάλλον αναμενόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εάν αναλογιστεί κανείς τα αισθήματα «αγάπης» που τρέφουν και οι δύο στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.

Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει την εξουσία, αν την έχει. Η παλιά εποχή, που τα κόμματα ό,τι κι αν έλεγαν πριν από τις εκλογές, έκαναν ό,τι ήθελαν μετά, τελείωσε. Γι' αυτό απαιτούμε να γίνει επιτέλους συζήτηση θέσεων και προτάσεων. Να ξέρει ο πολίτης γιατί θέλουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και τι θα κάνουμε.

Να κριθούμε όπως σε όλα τα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης, με βάση αν τηρήσουμε όσα είπαμε και όχι πουλώντας ελπίδα. Ο πολίτης πρέπει να είναι συμμέτοχος στην ευθύνη» αναφέρει στην εισαγωγή του το κείμενο το οποίο έχει τίτλο «Για μια ηγεσία προοπτικής και μεταρρυθμίσεων».

Το κείμενο-πολιτική πλατφόρμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες, με προτάσεις για την χώρα, για το πολιτικό σύστημα και για το ΠΑΣΟΚ।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: