Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το όλον ΠΑΣΟΚ πλην Ραγκούση και «κηπουρών» στην εκλογική Επιτροπή Βενιζέλου



Το όλον ΠΑΣΟΚ πλην Ραγκούση και «κηπουρών» στην εκλογική Επιτροπή Βενιζέλου
Αυτή η Εκλογική Επιτροπή είχε κάτι για τον καθένα. Είχε το πολιτικό συμβούλιο ικανοποιημένο, είχε τη νεολαία ευχαριστημένη, είχε τον πρόεδρο και τους επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας να αισθάνονται ότι τους υπολογίζουν, είχε τους λεγόμενους «κορυφαίους» καθησυχασμένους αφού στη νεολαία κατάφερε να πλασάρει ο καθένας κάποιον δικό του.

Βρέθηκαν θέσεις και για τους μονίμως δυσαρεστημένους όπως τον Απόστολο Κακλαμάνη (με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της βουλής) και το Θόδωρο Πάγκαλο (ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης), αλλά και για το Μίμη Ανδρουλάκη που «γκρουπαρίστηκε» στην ομάδα των υπουργών. Ακόμα και μια χειρονομία αβροφροσύνης προς τον ανθυποψήφιο του Χρήστο Παπουτσή κατάφερε να κάνει ο Βενιζέλος εντάσσοντας τον σε αυτή την ομάδα.

Ως εκεί και μην το παρακάνουμε με τα ανοίγματα όμως. Για τους αναπληρωτές υπουργούς δεν βρέθηκε καμία θέση στην Εκλογική Επιτροπή, κάτι που μάλλον σκόπιμα έγινε αφού με αυτόν τον τρόπο αποκλείστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο αποκλεισμός αυτός είχε δευτερευόντως και ευεργετικές συνέπειες αφού έτσι αποκλείστηκαν ο Σωκράτης Ξυνίδης και ο Νίκος Σηφουνάκης και μάλλον χωρίς πρόθεση ο Παντελής Οικονόμου.

Το πιο ενδιαφέρον «μαχαίρι» έπεσε πάντως στους υπουργούς, από τους οποίους επελέγησαν να συμμετέχουν στην Επιτροπή ο Ρέππας, ο Λοβέρδος, η Διαμαντοπούλου, ο Χρυσοχοίδης, ο Σκανδαλίδης και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Δεν συμμετέχουν – και εδώ είναι η είδηση – ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Π. Γερουλάνος, και προς γενική έκπληξη, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή κατέχει το πιο σημαντικό πόστο στην κυβέρνηση.

Αν προσθέσει κανείς σε αυτούς το Ραγκούση έχει ότι απέμεινε στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση από την παλιά ηγετική ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου, του Οκτώβρη του 2009.

Οι κακές γλώσσες στο ΠΑΣΟΚ λένε πως αυτό έγινε σκόπιμα και μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα, είναι κι’ αυτός ένας τρόπος να κόψεις γέφυρες με το παρελθόν χωρίς «να τα σπάσεις» με τον προηγούμενο αρχηγό…



Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: