Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κατσέλη: Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε

Νοιάζομαι για το μέλλον αυτού του τόπου, επειδή βλέπω το αδιέξοδο μπροστά, πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος.

-Η αντίδρασή μου και μας ήταν και στην ώρα της και πάρα πολύ δυναμική.

-Το πρώτο μνημόνιο ψηφίστηκε διότι έπρεπε να καλυφθεί ένα μεγάλο έλλειμμα, δεν υπήρχαν πόροι.

-Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

-Το φάρμακο της τρόικας ήταν και είναι λανθασμένο.

-Η κυβέρνηση τότε μέσα στο εσωτερικό της ήταν χωρισμένη. Αυτή η αντιπαράθεση ήταν υπόκωφη από την αρχή για να μην πω από τον προεκλογικό αγώνα.

Ο Παπανδρέου ασπάστηκε την τάση αυτά μας λένε(η τρόικα ), αυτά πρέπει να κάνουμε.

-Ο κ. Ανδρουλάκης κατέβηκε στην Β΄ Αθηνών χωρίς να έχει διαβάσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.(απάντηση στη δήλωση του ότι αυτή είναι η υπεύθυνη για το λεφτά υπάρχουν)

-Τα λεφτά υπάρχουν επειδή δεν μπορώ τον λαϊκισμό όταν ελέχθη από τον Γ. Παπανδρέου ήταν με διαφορετικό νόημα. Λεφτά υπάρχουν από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όχι από τις συντάξεις και τις μειώσεις μισθών.

-Ο Χ. Καστανίδης είχε βγει δημοσίως τον Ιούλιο του 2010 και είχε πει για την ανάγκη δημοψηφίσματος.

-Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε. Το ΠΑΣΟΚ έχει φύγει, έχει ασπαστεί νεοφιλελεύθερες θέσεις, συντηρητικές και εξυπηρετεί ομάδες συμφερόντων.

Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, εξέφρασε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ως νεοφιλελεύθερη.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, η κ. Κατσέλη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «έχει ασπαστεί νεοφιλελεύθερες απόψεις και υπηρετεί συμφέροντα κοινωνικών ομάδων, πράγματα τα οποία εγώ δεν μπορώ να δεχθώ».

Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όχι σε όλα, αλλά τώρα κάνει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις। Ο κ. Κουβέλης λέει ότι οι δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να τηρηθούν. Εμείς λέμε ότι οι δεσμεύσεις κακώς ελήφθησαν και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αλλάξουμε αυτό».

smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: