Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Επίθεση σε αστυνομικό στο Σύνταγμα, κρέμασαν τα ρούχα του στο σημείο της αυτοκτονίας

Μετά την κηδεία του 77χρονου αυτόχειρα

Μέρος της στολής του αστυνομικού κρεμάστηκε στο δέντρο μπροστά στο οποίο αυτοκτόνησε ο 77χρονος
Μέρος της στολής του αστυνομικού κρεμάστηκε στο δέντρο μπροστά στο οποίο αυτοκτόνησε ο 77χρονος (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Σε ειδικό φρουρό που βρισκόταν στην Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος επιτέθηκαν άγνωστοι ενώ επέστρεφαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την κηδεία του Δ.Χριστούλα.

Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με την αστυνομία, βρισκόταν στο σημείο μαζί με συνάδελφό του σε πεζή περιπολία, τελειώνοντας τη βάρδια τους. Περίπου στις 15:40 οι άγνωστοι επιτέθηκαν στους δύο φρουρούς, τραματίζοντας τον έναν στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος.

Οι άγνωστοι πήραν ρούχα, το αλεξίσφαρο, τη ζώνη και τον ασύρματο του ειδικού φρουρού -όχι όμως όπλο- τα οποία κρέμασαν στο δέντρο που βρίσκεται μπροστά στο σημείο που είχε βάλει τέλος στη ζωή του ο 77χρονος. Νωρίτερα έκαψαν το μπουφάν του ειδικού φρουρού

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Δ.Χριστούλα

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί στο Α' Νεκροταφείο η πολιτική κηδεία του 77χρονου αυτόχειρα, στην οποία πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών».

Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του Μ.Θεοδωράκη.

Μετά την κηδεία, οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και το σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του ο Δ.Χριστούλας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: