Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Όχι στην συγκυβέρνηση λέει ο Σαμαράς

"Εκλογές στις 6 Μαϊου", σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ


"Eκλογές στις 6 Μαίου" δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη ουσιαστικά προεκλογική του συγκέντρωση στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω όπου έδωσε και το βασικό πλαίσιο που θα κινηθεί μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, απέρριψε την συγκυβέρνηση, εξήγησε τους λόγους της μεταστροφής του και υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει το νόμο και την τάξη στις γειτονιές, ότι θα κατεβάσει τις κουκούλες και θα ανασχέσει την λαθρομετανάστευση και τέλος ότι θα προτάξει την Ανάκαμψη και θα αποκαταστήσει τις αδικίες.

"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, μπορούμε διαφορετικά" ήταν το βασικό σύνθημα του προέδρου της ΝΔ.

"Οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε το λαό άλλοι κρύβονται".

"Διώξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και απέρριψε την συγκυβέρνηση εξηγώντας: "την συγκυβέρνηση την θέλουν τρίων ειδών συμφέροντα: πρώτον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερον την στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβένρηση αδύναμη και ελεγχόμενη". Συνέχισε ξακαθαρίζοντας τον στόχο του για τις εκλογές: "εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα παντα".

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δικαιώθηκαν όλες του οι προβλέψεις σε σχέση με το Μνημόνιο: "από την αρχή προειδοποιήσαμε ότι η συνταγή ήταν λάθος και αποδείχθηκε λάθος, προειδοποιήσαμε ότιθα βαθύνει η κρίση και θα μεγαλώσει το χρέος και επιβεβαιωθήκαμε. Τους έλεγα στις Βρυξέλλες ότι δεν έχω πρόβλημα με τους στόχους του Προγράμματος αλλά δεν μπορώ να έρχομαι κάθε τόσο με το χέρι απλωμένο για την επόμενη δόση. Τα έλεγα μόνος γιατί το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Παπακώνσταντίνου τους βεβαίωναν ότι το πρόγραμμα δούλευε".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι "η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το μοιραίο λάθος όταν αποφάσισε να πάει την χώρα σε δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε η καταστροφή γιατί η Ελλάδα απομονώθηκε πλήρως από την Ευρώπη".

Εξήγησε και την δική του μεταστροφή λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έφεραν την χώρα μπροστά σε τεράστια προβλήματα έκαναν το χρέος μη βιώσιμο, οδήγησαν σε πρωτοφανή διεθνή απομόνωση και μεγάλωσαν την ύφεση. Με την πολιτική του είπε ο κ. Σαμαράς ήδη αντιμετωπίστηκαν τα δύο πρώτα το χρέος κουρεύτηκε και η Ελλάδα έπαψε να είναι απομονωμένη ενώ "ήδη διαμηνύσαμε στους δανειστές μας ότι θα ζητήσουμε να υπάρξει ανάκαμψη". "Το ΠΑΣΟΚ μας έδεσε χειροπόδαρα, εγώ προσπαθώ να λύσω τα δεσμά" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "εκείνοι που μας κατηγορούν γιατί υπογράψαμε την δανειακή σύμβαση δεν προτείνουν τίποτε".

Ζήτησε από τον κόσμο "να μου έχετε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα θα τα καταφέρει, γιατί μπορούμε διαφορετικά, θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα".

Αναφέρθηκε εκτεταμένα σε θέματα νόμου και τάξης λέγοντας ότι "δεν είναι δίκαιο και δημοκρατικό λίγες εκατοντάδες άτομα να παραλύουν την ζωή της πόλης, λίγες εκατοντάδες κουκουλοφόροι να καίνε τις πόεις, να υπάρχουν θύλακες εγκληματικότητας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους". Μίλησε και για την φοφολογία λέγοντας ότι "Δεν είναι δίκαιο ούτε αναπτυξιακό να πληρώνουν υπέρογκους φόρους και χαράτσια οι ίδιοι και οι ίδιοι".

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στο πρόγραμμά του λέγοντας:

"-το πρώτο στο δικό μας πρόγραμμα είναι η ανάκαμψη,

-το δεύτερο η αποκατάσταση των ακράιων αδικιών για να υπάρξει κοινωνική συνοχή,

τρίτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη, μηδενική ανοχή στο έγκλημα ανάσχεση της λαθρομετανάσευσης

-τέταρτο το αίσθημα δικαίου στο λαό άμεσα".

Απάντησε όμως και στο ερώτημα για τα μέτρα του Ιουνίου: "Ισοδύναμα μέτρα και περικοπή της σπατάλης που την την άγγιξε η κυβέρνηση" και πρόσθεσε ότι "Ανάκαμψη θα προκύψει με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ που παραμένουν αχρησιμοποίητα, με την εξασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, με την επιστροφή όσων χρωστά το κράτος στις επιχειρήσεις με χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, θα ξεκινήσουμε με μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15%".

Επανήλθε στο θέμα των κουκουλοφόρων επαναλαμβάνοντας ότι "θα τους βγάλω τις κουκούλες, θα δούμε τα πρόσωπά τους, θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας θα απαομακρύνουμε τα γκέτο των λαθρομεταναστών τις συμμορίες των παρανόμων".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα κάνει εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνηνόνιο και επιχειρηματολόγησε κατά της συγκυβέρνησης λέγοντας ότι όλα όσα υπόσχεται και είναι εν πολλοίς οι άρση των συνεπειών του Μνηνονίου δεν μπορεί να τα κάνει με εκείνους που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο.

Επιτέθηκε και εναντίον του κ. Βαγγέλη ΒΕνιζέλου λέγοντας ότι "ήταν εκ των βασικών συντακτών του Μνηνονίου, προέβλεπε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και στην συνέχεια διαλύθηκαν όλα, είναι μέσα στο κάδρο όλων των εγκλημάτων που σήμερα τα καταγγέλλουν ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα "μαζί προχωράμε η Ελλάδα θα τα καταφέρει"।
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: