Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Siemens: Ορισμένοι Ελλήνες πολιτικοί είχαν υπερβολικές απαιτήσεις...



Στις «υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων Eλλήνων πολιτικών», οι οποίες ήταν «εντελώς εκτός πραγματικότητας», αποδίδει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Siemens την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά.

Σε ... συνέντευξή του στις εφημερίδες Suddeutsche Zeitung και Καθημερινή, ο Πέτερ Σόλμσεν αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρχει στην Ελλάδα κράτος δικαίου «με καθαρούς διαγωνισμούς, καθαρές αναθέσεις, συμβόλαια που τηρούνται, φόρους που πληρώνονται», ώστε, όπως λέει, να καλλιεργηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι το πόσο των 90 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη δημιουργία δομών στην Ελλάδα και δηλώνει πεπεισμένος ότι η εμπειρία της εταιρείας του στον αγώνα κατά της διαφθοράς μπορεί να αξιοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση. «Εάν συμφωνήσουμε ότι θα τηρήσουμε κοινούς κανόνες επιχειρηματικής δράσης, δεν θα σημειωθούν κρούσματα λαδώματος. Τέτοια "καρτέλ του καλού" θέλουμε να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα», λέει ο κ. Σόλμσεν και προσθέτει ότι η Siemens επιδιώκει μόνο καθαρές δουλειές.

Αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από την τρόικα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Siemens υπογραμμίζει την ανάγκη η πολιτική λιτότητας να συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις πιθανές επενδύσεις της εταιρείας του, μιλά για αιολική και ηλιακή ενέργεια, την χρηματοδότηση των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει η τράπεζα της ίδιας της Siemens.

Εκτιμά επίσης ότι «η επιστροφή στην δραχμή δεν θα ήταν η λύση στα προβλήματα» της Ελλάδας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: