Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, λέει ο Φ.Σαχινίδης

«Πολιτικό λάθος οι αλλεπάλληλες εκλογές»


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σειρά περικοπών σε όλες τις κρατικές δαπάνες θα κληθεί να αποφασίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει «ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος» από τις πολιτικές δυνάμεις, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο υπουργός υπογραμμίζει πως η χώρα έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε δαπάνες της τάξης 5,5% του ΑΕΠ το για το 2013-2014 -περίπου 11,5 δισ. ευρώ- στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου που θα ψηφιστεί τον Ιούνιο.

«Το 5,5% είναι αποκλειστικά και μόνο από περικοπές δαπανών» υπογραμμίζει, λέγοντας πως στόχος είναι η επιπλέον εξασφάλιση εσόδων 1,5% του ΑΕΠ από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, ο υπουργός σημειώνει ότι η δυσκολία ενδοκυβερνητικά που έγινε εμφανής στην υπόθεση εξοικονόμησης των 325 εκατ. ευρώ «δείχνει ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος από τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο Φ.Σαχινίδης απορρίπτει επίσης ως «τεράστιο πολιτικό λάθος» τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης ούτε από τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας πως «μπορούν μόνο να προκαλέσουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: