Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πάγκαλος κατά Βενιζέλου: Οι βουλευτές του ανέτρεψαν τον ΓΑΠ!

ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ



Πάγκαλος κατά Βενιζέλου: Οι βουλευτές του ανέτρεψαν τον ΓΑΠ!
Αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε άλλο εκλογικό αποτέλεσμα, θα συγκαλούσε σήμερα ότι έχει απομείνει από το Πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ και θα διέγραφε το Θόδωρο Πάγκαλο. Μπορεί και να το κάνει, του το έχουν εισηγηθεί. Ο Θόδωρος αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια, σε πλήρη συνείδηση και χωρίς να βρίσκεται εν βρασμώ ψυχής. Αυτά που είπε – και ουδόλως του ξέφυγαν - ήταν ένα χαστούκι στο μάγουλο του προέδρου.


Σε ένα κόμμα που ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιο του Γέρου, δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρισιά από την αποστασία. Αυτό καταλόγισε ο Πάγκαλος στο Βενιζέλο και του καταλόγισε επιπλέον υποκρισία, αλλά και την κύρια ευθύνη για το κατάντημα του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Παπανδρέου τον ανέτρεψαν οι βουλευτές του Βενιζέλου. Όταν ο Παπανδρέου είχε την ατυχέστατη έμπνευση για το δημοψήφισμα δεν είχε την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Και ότι η πτώση του Παπανδρέου προκάλεσε τις εκλογές», είπε ο Πάγκαλος και πρόσθεσε με νόημα «Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν –όπως έλεγε- συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, οι βουλευτές του όμως ανέτρεψαν τον ΓΑΠ. Δεν μπορούσε να ελέγξει τους βουλευτές του, τους έβαζε να κάνουν άλλα από αυτά που έλεγε ο ίδιος, όλα είναι προς ερμηνεία…»

Τις τελευταίες μέρες ο Πάγκαλος με ένα μπαράζ συνεντεύξεων προκαλεί καθημερινά το Βενιζέλο και τον ειρωνεύεται κιόλας.

Στην «Αυτοψία» κάλεσε τον Βενιζέλο να παραδώσει την ηγεσία σε έναν τριαντάρη ειρωνευόμενος έτσι τη σχετική φράση του Βενιζέλου: «Μπορεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κι εγώ είμαι υπέρ ενός συστατικού συνεδρίου να αποφασίσει ότι σ’ αυτή την καινούργια την εικόνα που ανακαλύψαμε δεν ταιριάζει ο κ. Βενιζέλος, που δεν είναι και κανένα τζόβενο, πρέπει να είναι ένας 30αρης», είπε ο Πάγκαλος ζητώντας του έμμεσα, να κάνει πέρα σε νεότερους…

Ο Θόδωρος δεν λειτουργεί εν θερμώ- όχι τώρα.

Ξέρει πως αν ο Βενιζέλος τον διαγράψει, επιταχύνονται οι εξελίξεις και θα ακολουθήσουν και άλλοι, δημιουργώντας έτσι την κρίσιμη μάζα για ένα νέο κόμμα. Τόσο αφελής να πιστεύει πως μπορεί να ανατραπεί ένας εν ενεργεία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο Πάγκαλος εκτιμά και σωστά πως η μόνη διέξοδος είναι η πειρατεία και η άλωση του κόμματος από τα έξω.

Αν ξαφνικά βρεθεί εκτός κόμματος μαζί με τον Ραγκούση και τη Διαμαντοπούλου τότε θα έχει δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα για ένα νέο μεταρρυθμιστικό κόμμα που θα παλέψει με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου για ζωτικό χώρο. Αυτήν την εξέλιξη, ο Πάγκαλος θέλει να την επιταχύνει και γι’ αυτό προκαλεί. Πιθανότατα όμως αυτός να είναι ο λόγος που δεν θα τον διαγράψει ο Βενιζέλος, αλλά θα προσπαθήσει να τον αγνοήσει.

Θέμης Δαγκλής  
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: