Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σκιώδη κυβέρνηση σχηματίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



Σκιώδη κυβέρνηση σχηματίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Στην υλοποίηση της απόφασης για συγκρότηση ομάδας που θα παρακολουθεί την εφαρμογή του Μνημονίου θα προχωρήσει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ευρείες αποφάσεις οργανωτικού χαρακτήρα που αφορούν στη λειτουργική και αποτελεσματική άσκηση του κοινοβουλευτικού έργου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε σήμερα σε συνεδρίασή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, έπειτα από τη λήξη της τελετής ορκωμοσίας του σώματος.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συνεδρίαση, το ποιοι βουλευτές θ’ αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια της σκιώδους κυβέρνησης, θα οριστικοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Οι κ.κ. Κουράκης και Δρίτσας πάντως θα τοποθετηθούν στους τομείς Παιδείας και Άμυνας αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα προτείνει τον κ. Γιάννη Δραγασάκη ως αντιπρόεδρο της Βουλής και τον έμπειρο δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου ως κοσμήτορα, ενώ θα ορίσει τους κ.κ. Λαφαζάνη, Παπαδημούλη και Κουράκη ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος, το Νίκο Βούτση ως γραμματέα της ΚΟ και τον κ. Κώστα Αθανασίου ως διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε ό,τι αφορά τα του προεδρείου της νέας Βουλής, αποφασίστηκε η υπερψήφιση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ως προέδρου του σώματος, μόνο σε περίπτωση που δοθούν επαρκείς δεσμεύσεις για το ότι οι όποιες επικείμενες τροποποιήσεις στον κανονισμό της Βουλής δε θα συμβούν σε βάρος της δεύτερης κοινοβουλευτικής δύναμης. Ειδάλλως θα καταψηφιστεί η πρόταση της ΝΔ.

Τέλος, ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ως προς την επιλογή καταψήφισης ή αποχής από την ψήφιση του Ζ αντιπροέδρου της Βουλής, που θα προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: