Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τα νέα πρόσωπα στην πυραμίδα του ΠΑΣΟΚ...




Τι απάντησαν στο τηλέφωνο, Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης...
Σε φάση ριζικής ανασυγκρότησης εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ και νέα πρόσωπα ορίζονται στην κομματική και κοινοβουλευτική πυραμίδα από τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο Γιάννης Μανιάτης θα είναι ο... νέος γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου θα είναι οι δυο νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σε πρώην υπουργούς εμπιστεύεται την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα εν λόγω στελέχη δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του κ. Βενιζέλου και είναι διπλά συμβολική η επιλογή τους : ο κ. Βενιζέλος θέλει να αφήσει πίσω του τις εσωκομματικές τριβές και να μην κλείσει το κόμμα σε επιλογές αυστηρά φιλικές προς το πρόσωπό του.

Στην προσπάθειά του να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τηλεφώνησε χθες και στον Ανδρέα Λοβέρδο και του ζήτησε για δεύτερη φορά να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. «Διαφωνώ απόλυτα με τη γραμμή και τη στρατηγική που ακολουθείται και θα περιοριστώ στα καθήκοντα του βουλευτή» φέρεται να απάντησε ο πρώην υπουργός και πρώτος σε σταυρούς στη Β' Αθηνών.

Παρόμοιο τηλεφώνημα έλαβε και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος συγκρούστηκε σφοδρά τις προηγούμενες ημέρες με τον κ. Βενιζέλο για το θέμα της συμμετοχής πολιτικών ή μη προσώπων στην συγκυβέρνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε σε στενό συνεργάτη του να εξομαλύνει το κλίμα και να προετοιμάσει το έδαφος με τον πρώην υπουργό. Οταν του τηλεφώνησε χθες και του είπε : «Μιχάλη, θέλω να αναλάβεις κυβερνητικός εκπρόσωπος» εκείνος απάντησε, σύμφωνα με τα Νέα :

«Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσεις. Το θεωρώ υποχρέωσή μου και χρέος μου να αναλάβω μέρος του δύσκολου κοινοβουλευτικού ρόλου».

Για την θέση του γενικού διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας προαλείφεται ο πρώην βουλευτής Βασίλης Γερανίδης. Ο νέος γραμματέας της ΚΟ θα εκλεγεί έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, την επόμενη εβδομάδα.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: