Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονίων και δανειακής σύμβασης από το ΚΚΕ

Κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες να ψηφίσουν


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Την πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων, που κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή, παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής, σε συνέντευξη Τύπου η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ψηφίσουν την πρόταση νόμου και έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ εντάσσει αυτή την πρωτοβουλία στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ενώ θέτει, και μετά τις εκλογές, ως αίτημα λαϊκής διεκδίκησης την κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων «που ψήφισαν στην Βουλή η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια με την ευθύνη που αναλογεί και στον ΛΑΟΣ».

Υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή «κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: