Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Πρώην στελέχη της μητρικής Siemens προτίθενται να καλέσουν οι ανακριτές

Υπόθεσης των «μαύρων ταμείων»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Κατηγορητήρια σε βάρος πρώην στελεχών της μητρικής Siemens, συντάσσουν οι εφέτες ειδικοί ανακριτές της υπόθεσης των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» για σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά συμβάσεις του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τρεις εφέτες που χειρίζονται την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, προτίθενται τον Σεπτέμβριο να αποστείλουν κλήσεις σε απολογία σε πρόσωπα που κατείχαν υψηλές θέσεις στη μητρική Siemens για κατηγορίες που αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για ψηφιοποίηση των κέντρων του και τις επεκτάσεις της που φέρονται να προκάλεσαν ζημία του Δημοσίου.

Οι κλήσεις που ετοιμάζονται, θα σταλούν σε περισσότερα από δέκα πρόσωπα, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens που εμπλέκονται με αποφάσεις και ενέργειες του τμήματος τηλεπικοινωνιών του γερμανικού κολοσσού, την περίοδο 1998 έως και 2004. Μεταξύ αυτών και οι πολύ γνωστοί από τις καταθέσεις τους για την ελληνική υπόθεση, Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μάικλ Κουτσενρόιτερ.

Το περίπου 50 σελίδων κατηγορητήριο που συντάσσεται για τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, αφορά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν και τους ημεδαπούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΟΤΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: