Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Γ. Φλωρίδης: «Παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το ΠαΣοΚ»...



Σε πλήρη ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις του κ. Γ. Φλωρίδη, με την ηγεσία του πρώην κόμματος στο οποίο χρημάτισε και πρωτοκλασάτο στέλεχος. Ο πρώην υπουργός, οποίος βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις αυτή την περίοδο για τη δημιουργία ενός... νέου κεντρώου πολιτικού σχηματισμού, εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση εναντίον των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (και κυρίως του ΠαΣοΚ), φτάνοντας στο σημείο να το χαρακτηρίσει ως... «παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ».

***
Αν και πολλά είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι ο κ. Φλωρίδης δήθεν θα επέστρεφε στο ΠαΣοΚ, υπό τη νέα ηγεσία του, ωστόσο ο ίδιος έλεγε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση και ότι ούτε καν έδειξε οποιοδήποτε ενδιαφέρον για επάνοδο. Ήδη είχε κάνει τις επιλογές του. Κατηγορεί ωστόσο σήμερα τη νέα αυτή ηγεσία ως ανακόλουθη: «Έως τις εκλογές της 6ης Μαΐου η προεκλογική εκστρατεία του ΠαΣοΚ είχε στηριχθεί στο νέο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση, ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του κ. Βενιζέλου. Μετά τις εκλογές και την συντριβή του ΠαΣοΚ, ακολουθήθηκε η διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης και τα τρία κυβερνητικά κόμματα μετατράπηκαν σε παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο κ. Φλωρίδης.

***
Παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ; το ΠαΣοΚ; Κατά τον κ. Φλωρίδη «ναι», αφού, όπως είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή, θα μπορούσε να ενταχθεί η αναδιαπραγμάτευση μέσα σ΄ ένα εθνικά αυτόνομο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών. Επειδή όμως τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει, ο κ. Φλωρίδης εξαπολύει νέα βολή κατά του ΠαΣοΚ λέγοντας ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση μετατρέπονται «σε ουρά της εθνικά αυτοκτονικής συνδικαλιστικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ»...
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: