Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ


Για «μάχη» στην Ευρώπη προετοιμάζεται ο Αντώνης Σαμαράς


Για «μάχη» στην Ευρώπη προετοιμάζεται ο Αντώνης Σαμαράς
Τις βαλίτσες του για την Ευρώπη φαίνεται πως ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράςμε σκοπό να ενημερώσει κατ' ιδίαν τους ευρωπαίους ηγέτες για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην προσπάθεια της για δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για τα ζητήματα που θα θέσει στην επαναδιαπραγμάτευση η ελληνική κυβέρνηση. Πρώτοι σταθμοί του κ. Σαμαρά θα είναι το Βερολίνο, το Παρίσι και η Μαδρίτη, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και τη Ρώμη. 

Εν τω μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να μεταβούν στις Βρυξέλλες και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ώστε να μεταφερθεί ξεκάθαρα το μήνυμα της αποφασιστικότητας για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που ζητούν οι δανειστές. 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για το ενδεχόμενο κοινού ταξιδιού των τριών πολιτικών αρχηγών στις Βρυξέλλες, το επιβεβαίωσε τονίζοντας ότι «μπορεί να γίνει, όταν ζητηθεί». 

Ανοιχτός είναι και στη δημιουργία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης την οποία ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. Στην ομάδα αυτή, θα μετέχουν και τεχνοκράτες, για την καλύτερη προετοιμασία των θεμάτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο της «αναδιαπραγμάτευσης». 

Το θέμα των επαφών του πρωθυπουργού στην Ευρώπη συζητήθηκε και στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών οι οποίοι συμφώνησαν απολύτως για την αναγκαιότητά τους. 

Της αναδιαπραγμάτευσης θα προηγηθούν οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μαριάνο Ραχόι, περίπου στα τέλη Αυγούστου, αφού πρώτα συναινέσουν και οι θεράποντες ιατροί του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: