Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Κωδικό-κωδικό αναζητούν τις δυνατότητες περικοπών τα υπουργεία

Σύσκεψη υπό τον Χρ.Σταϊκούρα


Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας (δ) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας (δ) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Οι προτάσεις των υπουργείων για περικοπές δαπανών, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2014, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των διευθυντών των υπουργείων υπό τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, στην οποία ήταν παρόντες περισσότεροι από 30 διευθυντές υπουργείων, υπήρξε ενημέρωση για τη μελέτη του ΚΕΠΕ, την οποία είχε ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, για την περικοπή των δαπανών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανακοινώθηκε ότι εάν οι κινήσεις ανά υπουργείο δεν επαρκούν για την αναγκαία περιστολή των δαπανών, η πρόσθετη περικοπή θα γίνει με εντολές του υπουργείου Οικονομικών.
Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια της χθεσινής ευρείας διυπουργικής σύσκεψης, στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναζήτησης ανά κωδικό υπουργείου των δαπανών που πρέπει να περικοπούν και, κυρίως, της εύρεσης των ισοδύναμων μέτρων, κόστους 205 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου την Τετάρτη το όλο πλαίσιο να συζητηθεί στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Το όλο «πακέτο» πρέπει να επιδοθεί στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: