Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αναζητούν το «άριστο μείγμα» για τα μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ



Αναζητούν το «άριστο μείγμα» για τα μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί
Σε συμφωνία προς το στρατηγικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων προχώρησαν Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στην συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ δεν συγκεκριμενοποιήθηκαν τα μέτρα των 11,5 δισ.

Οι διαβουλεύσεις των κυβερνητικών εταίρων θα συνεχιστούν τις ερχόμενες ημέρες, με την τρόικα να παραμένει στην Αθήνα, μέχρι το κλείδωμα των επαχθών μέτρων.

«Το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και να μείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν υπάρχει αλλαγή στρατηγικής, αναζητούμε το άριστο μείγμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε, μετά το τέλος της συνάντησης ότι «κακώς διαμορφώνεται ένα συνολικό στρατηγικό πλάισιο με στόχο να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση «Συμφωνούμε στην ανάγκη να προωθηθεί αυτό το συνολικό στρατηγικό πλαίσιο» είπε ακόμα. «Στόχος η ανάσχεση της ύφεσης» πρόσθεσε. «Το ζήτημα είναι εθνικό» είπε αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «επενδύει στην επιστροφή στη δραχμή».

«Τα προβλήματα είναι πολλά και ακανθώδη ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου. Δε ζητήσαμε καμία παράταση, δεν συζητήσαμε για περικοπές και λήψη μέτρων», είπε ακόμα. «Δεν υπάρχουν διαφωνίες, θα υπάρξει και νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Η συζήτηση συνεχίζεται» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Πυρετός» διαβουλεύσεων

Το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είχε σύσκεψη σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, όπου εξετάστηκαν τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνουν τα δύο κόμματα ενώ κατ΄ιδίαν συνάντηση είχαν και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης στη Βουλή.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών είχε έκτακτη σύσκεψη και με τους επικεφαλείς της τρόικας, οι οποίοι διαμηνύουν πως θα παραμείνουν στην χώρα μέχρι να εξειδικευτούν τα νέα μέτρα.

Αιχμή του δόρατος παραμένουν οι συντάξεις και οι μειώσεις μισθών που αποτελούν το τελευταίο 1,5 δισ. προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων για τη διετία 2013-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: