Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Με κοινή γραμμή πλεύσης στο Μαξίμου οι Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης

Εφαρμογή προγράμματος δύο ταχυτήτων


Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών έχει προγραμματισθεί για τις 18:00 τη Δευτέρα
Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών έχει προγραμματισθεί για τις 18:00 τη Δευτέρα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Σε συμφωνία για τη στάση που θα τηρήσουν στην απογευματινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία θα εξεταστούν όλα τα αγκάθια που αφορούν το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, κατέληξαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης που συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά τη συνάντησή τους, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έκαναν δηλώσεις, ωστόσο οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι συμφώνησαν σε ορισμένα βασικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα εισηγηθούν εφαρμογή του προγράμματος σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους, ώστε να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και ενδεχομένως να μπει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στην επόμενη φάση, τη διετία 2014 - 2016, να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία.

Επίσης, κατέληξαν ότι το μείζον ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι το τέλος του 2016, το οποίο θα πρέπει να τεθεί στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: