Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Σαφάρι ΣΔΟΕ για εντοπισμό «μαύρου χρήματος» - Βενζινοπώλης με θαλαμηγό 30 μέτρων



Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως από το ΣΔΟΕ σχετικά με υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στελέχη της Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης, ο οποίος είχε θαλαμηγό... 
μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει tovima.gr η επιχείρηση του βενζινοπώλη είναι στην Πάτρα και ο ίδιος υποστήριξε ότι το σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος στη λάντζα εστιατορίου στις ΗΠΑ.

Και οι αποκαλύψεις του ΣΔΟΕ δεν σταματούν εκεί, αφού σε μία άλλη περίπτωση εντοπίστηκε μία 80χρονη γυναίκα που αν και δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ, στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά έχουν διακινηθεί ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η 80χρονη εμφανίζεται ακόμη ως ιδιοκτήτρια μεγάλου νυκτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου. Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.

Το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη - ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως «ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών κι όχι βενζινάδικου», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: