Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στις Αφίδνες

Πυκνοί καπνοί στα βόρεια προάστια


Ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού σε φωτιά που καίει δίπλα σε σπίτια στο Κρυονέρι
Ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού σε φωτιά που καίει δίπλα σε σπίτια στο Κρυονέρι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Aθήνα
Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή των Αφιδνών.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβετικής, ενώ οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά είχαν εξαπλωθεί νωρίτερα σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Επ[ί τόπου βρίσκονται 35 οχήματα της Πυροσβεστικής και 100 πυροσβέστες μαζί με 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ βοηθούν και δεκάδες εθελοντές με 14 οχήματα των ΟΤΑ.

Η κατάσταση έχει βελτιωθεί τις δύο τελευταίες ώρες, ωστόσο υπάρχει οι κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4 περίπου τα ξημερώματα και το πύρινο μέτωπο έφθασε το ενάμιση χιλιόμετρο, ενώ κινδύνευσαν και σπίτια.

Συγκεκριμένα, η φωτιά είχε φθάσει στην οδό Τραπεζούντος στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, κοντά στα διόδια.

Μεγάλο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή της Δροσοπηγής στα όρια του Κρυονερίου, όπου καίει σε ρεματιές με πυκνή βλάστηση.

Όπως είπε στη ΝΕΤ ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Ν. Πέππας, η πυρκαγιά ξέσπασε στη Δροσοπηγή και πέρασε και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού.

Το μέτωπο που ήταν στον Άγιο Στέφανπο είναι πλέον υπό πλήρη έλεγχο, ενώ μαίνεται ακόμα στη Δροσοπηγή, χωρίς να κινδυνεύουν οικίες.

Νωρίτερα, ήταν κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, από τη Βαρυπόμπη έως το Καπανδρίτι και στα δύο ρεύματα, ενώ τώρα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Πυρκαγιές σε Εύβοια και Κεφαλλονιά

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή,  στην Κύμη Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
Παράλληλα, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσα της Κεφαλλονιάς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ και ένα αεροσκάφος. 
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει σήμερα, Σάββατο, για τις Περιφερειακές Ενότητες:

- Αττικής,

- Βοιωτίας,

- Ευβοίας (κεντρική και νότια),

- Αργολίδας,

- Ηλείας (Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανδραβίδα, Δ. Πηνειού) και

- Κορινθίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: