Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Υποδοχή του Αντώνη Σαμαρά από τον Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Πιο «ζεστό» κλίμα στο Παρίσι


Τον Έλληνα πρωθυπουργό αναμένει ο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων
Τον Έλληνα πρωθυπουργό αναμένει ο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Το Παρίσι μετά το Βερολίνο τη «σκυτάλη» των κρίσιμων ευρωπαϊκών επαφών του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός πέρασε τις πύλες του Μεγάρου των Ηλυσίων στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση -προγραμματισμένης διάρκειας τριών τετάρτων- αναμένετο εξαρχής να έχει πιο «ζεστές» αποχρώσεις, όμως ο κ. Σαμαράς προσέρχεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά τα ενθαρρυντικά σημάδια που έλαβε κατά τις συνομιλίες του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Γαλλίας έχει προγραμματισμένη διάρκεια τριών τετάρτων, και κατόπιν αναμένεται να ακολουθήσει κοινή δήλωση στον Τύπο, στις 12:15 ώρα Ελλάδος.

Εν όψει της συνάντησης στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τους κυβερνητικούς εταίρους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ενώ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός άκουσε με ικανοποίηση την Άνγκελα Μέρκελ να τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, με την Γερμανίδα καγκελάριο να επαναλαμβάνει πάντως ότι ζητούμενο είναι η τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων «με πράξεις και όχι λόγια».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της ίδιας και του Φρανσουά Ολάντ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει προσωπικά εάν ισχύει κάτι τέτοιο, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι.

Επισήμανε δε ότι τόσο η ίδια όσο και ο κ. Ολάντ επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά συμφωνούν και στο ότι «πρέπει να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις και οι προσδοκίες» και ότι Γερμανία και Γαλλία θα στηρίξουν όσο μπορούν την Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια.Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: