Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

«Αναχρονιστικό ευχολόγιο» οι θέσεις Τσίπρα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Αντιδράσεις μετά τη συνέντευξη Τύπου


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στο στόχαστρο του κυβερνητικού εκπροσώπου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ την Κυριακή. Οι θέσεις Τσίπρα αποτελούν ένα «αναχρονιστικό ευχολόγιο» δήλωσε ο Σ.Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «φλερτάρει συνεχώς με την χρεοκοπία» και πως «δεν οργανώνει την ανατροπή, όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή».

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Mε τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και απευθυνόμενος τελικώς μόνο στις συνιστώσες του, ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει την πλήρη απουσία σχεδίου και προγράμματος του κόμματός του, ομολογώντας έτσι ότι δεν έχει τίποτα το καινούριο να προσφέρει.

»Μέσα από έναν κυκεώνα στόχων, αρχών και πόλων με συμπλέγματα, ο κ. Τσίπρας επιθυμεί τη νεκρανάσταση του κρατισμού, υιοθετώντας συντεχνιακές λογικές. Στο αναχρονιστικό ευχολόγιό του δεν βρήκαν θέση η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις και η μείωση της σπατάλης του κράτους, οι κυριότερες δηλαδή παράμετροι ενός αληθινά βιώσιμου εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση και αναπτυξιακής  προοπτικής για τον Πολίτη και τη Χώρα.
»Είναι λυπηρό ένας νέος άνθρωπος να μιλάει με γερασμένους όρους παρελθόντος. Εκτός πραγματικότητας, μίλησε για 8 δισεκατομμύρια επιπλέον φόρους σε μία οικονομία σε ύφεση και για δεκάδες δισεκατομμύρια επιπλέον κρατικές δαπάνες σεμια χώρα με οξύ πρόβλημα ελλείμματος.
»Φλερτάροντας συνεχώς  με τη χρεοκοπία ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μιαφορά συνεπής υπηρέτης του λόμπι της δραχμής και όσων κρύβονται πίσω του. Δεν οργανώνει την ανατροπή , όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή».
Βολές από το ΚΚΕ
«Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ.Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ.Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. Όπως και οι προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ που αποδείχτηκε ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση» αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.
«Ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στη βολική και χρήσιμη γι' αυτούς κυβερνώσα αριστερά. Οι ριζοσπάστες αριστεροί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γιατί αυτό που δεν χρειάζεται τώρα ο λαός είναι νέα εξαπάτηση, νέα απογοήτευση» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: