Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Τη Δευτέρα συνάντηση με τον Τζ.Ναπολιτάνο


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ρώμη, Ιταλία
Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο θα έχει το απόγευμα (16:30) της Δευτέρας στη Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη από την Κυριακή στην Ιταλία και το πρωί παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες της μάχης του Ρίμινι.

Η συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Τζ.Ναπολιτάνο θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο Κυρηνάλιο στη Ρώμη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Κ.Παπούλιας και ο Ιταλός ομόλογός του θα κάνουν δηλώσεις από κοινού.

Το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι και παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιταλίας Γεννάδιου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και Ιταλούς επιζώντες, που συμμετείχαν στην ιστορική αυτή μάχη.

Στο Ρίμινι, μετέβησαν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο διοικητής της τρίτης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «Ρίμινι», ταξίαρχος Νικόλαος Μανωλάκος.

Από ιταλικής πλευράς ήταν παρόντες ο δήμαρχος του Ρίμινι Αντρεά Νιάσι και ο νομάρχης της περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το σύνολο της ελληνικής αντιπροσωπείας. 

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: